ISKORISTI PONUĐENO

od strane Vesna

Jesen u mom sokaku

 

Svake godine mislim da leto prođe brzo,sve brže. Iskreno priznajem da volim kada je toplo. Ne bunim se nikada kada je toplo koliko god bilo. Volim tu veliku količinu Sunca oko sebe, dugačak dan, večernju šetnju… Ma sve volim kada je leto 🙂 No, bila bih nepravedna ako kažem da jesen u mom sokaku nije lepa na svoj drugačije obojeni način.

Kada podvučem crtu uvek nekako dođem do toga da nam svako godišnje doba ponudi drugačije uživanje, a mi smo čarobnjaci koji prepoznajemo (ili ne) i široko raširenih ruku prihvatimo, uživamo i volimo. Obrni-okreni sve zavisi samo od nas. Ponuda je raznolika i velika,a nama je prepušteno da izaberemo za sebe najbolje.

 

Ravnica

 

Sećam se dolazaka kući sa letovanja koja su uvek završavala posetom Banja Luci, rodnom kraju mojih roditelja. Pamtim taj osećaj mira kada stignemo u ravnicu. Uvek sam upravo to povezivala sa kućom. Ravnica oko nas i stigli smo. Jer šta drugo pita dete nego: kada stižemo? Da, ravnica je moja kuća, dom, prirodno stanište. Okružuje me od uvek i zauvek.

Naš lepi grad upravo svojim širokim bulevarima i starim sokacima pleni lepotom i pruža bezbroj mogućnosti da provedemo vreme napolju, na vazduhu, u šetnji ili vožnji bicikla.

 

Poteraj bicikl

 

E tu smo, evo rešenja 🙂 To je moj najlepši utisak od pre neki dan. Ulovila sam sunčanu stranu bašte u Gondoli i sela da popijem svoju limunadu, sačekam sestru i ćerku, krenem dalje. Sunčala se, grejala, uživala i posmatrala. Gondolu volim, tu baštu volim. Sviđa mi se taj mirni deo u zahuktalom gradu. Raskošno drveće Dunavskog parka preko puta, blizina Dunava, prelep pogled na nekadašnji Korzo. Kada je zima i hladno, veliki prozori su nam obezbedili sve to ali na toplom. Gondola je dobar izbor za sva godišnja doba. Detaljnije o kompletnoj ponudi pogledajte http://www.gondola-restoran.rs/ .

Gde je tu bicikl pitate se vi 😉 Svuda oko nas ravničara. To sam posmatrala ušuškana na sunčanoj terasi Gondole. Primetila sam prilično puno ljudi koji su svoj put od tačke A do tačke B rešili da pređu biciklom. Ravnica nam je pružila mogućnost da bez preterane muke poteramo bicikl i sve svoje prohteve rešimo brzo, lako i dobro za nas, okruženje. Ohrabrujuće je bilo što sam videla porodicu u vožnji, mlade, malo starije, mnogo starije sve u pokretu i u vožnji ka svom cilju. Moram vam priznati da sam primetila da su Novosađanke aktivnije po ovom pitanju. Takav je moj utisak bio tog dana. Naravno da je svaki njihov bicikl opremljen korpom, cvećem. Doterane, u vožnji na biciklu krenule na posao, pijacu, druženje. Razna godišta su prolazila, pozdravljala se učtivim klimanjem glave. Ja kao posmatrač sa strane, slučajni prolaznik u tom obraćanju sam osetila posebno razumevanje i prisnost, snagu i podršku.

 

Ugrabi priliku

 

Ravnica nam je čista srca ponudila veliku priliku da uživamo u prirodi. Želim da verujem da će naš grad dobiti u svakom svom delu staze za bicikliste jer to je naše glavno prevozno sredstvo. Da, to je naša prilika da volimo sebe i Svet oko sebe na pravi način. Bila sam znatno mlađa kada je moj, tada novi, drugar stigao iz planinskih predela i sa dvadesetak godina učio da vozi bicikl. Meni je to tada bilo smešno i čudno, a danas znam koliko smo privilegovani jer nam je rođenjem ponuđeno da uživamo u prirodi,a pritom će nam naše telo biti zahvalno što ga volimo na pravi način.

 

P.S. Nije mi bila namera da vam otkrijem toplu vodu već samo da vas podsetim i još jednom ohrabrim da iskoristite ponuđeno.

Možda će vam se još svideti...

Ostavite komentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.