SUBOTA PRE PODNE

od strane Vesna

Ili kako kvalitetno ugoditi sebi

 

A šta drugo subotom pre podne nego popiti kafu sa drugaricom. Slažete se? Meni nekako prirodno za naš način života, za nas. I mnogo lepo. Sesti, porazgovarati i gledati se tom prilikom u oči. Ne u tastaturu nekog od uređaja u upotrebi 🙂 U oči. Razgovarati, izgovarati, nasmejati se, uozbiljiti se ako treba, ćutati i razumeti se pogledom.
Naravno uz nezaobilaznu kaficu. Moram da joj tepam 🙂 Ne mogu drugačije. Jače je od mene. Tako se osećam kada je taj čarobni napitak u pitanju. Volim. I to ti je. Baš volim.
Mi smo se sastale u prelepoj Dunavskoj ulici. Blizu parka smo sele. Taman po meri. I ljudi i nabujala priroda oko nas. Sve je tu.
Stiže i magični napitak. Mladi čovek je ljubazan i pristojan. Oko nas je taman koliko treba. Tu je ali bez preteranog nametanja. A kafa? Moja produžena, sa mlekom. Stigla u šoljici koja je po meri, sa taman pene od mleka i sa lepim ukusom. Ne koristim šećer pa mi je nekako ukus kafe primaran. Ovaj je bio za mene lep i deo prepodnevnog uživanja. Sve su mi pogodili po meri. Uživam u svojoj kafici 🙂 Bogata, kremasta, ukusna, topla po meri. To je za mene to. I prvo mi je palo na pamet da se moram ponovo vratiti u taj restoran na kafu. Meni prija. Sve. Okruženje, posluga, ambijent.
Neću vam sad pisati gde smo moja Brana i ja uživale. Nekako mi se ne čini momenat za to. Možda nekom drugom prilikom. Samo sam želela sa vama da podelim koliko je lep momenat gledati se u oči i pričati uz malu, ukusnu šoljicu kafe.
E to je lepota! Kada se poklopi sve. A nije teško. Samo malo treba. Volje i vremena pre svega. Truda. Rezultat očaravajući. Zadovoljna, ispunjena, srećna.
Volim taj deo nas, naših prostora. Taj momenat koji se zove: ajmo na kafu. U tri male reči čitava životna filozofija. Idemo da se družimo, da se smejemo, da plačemo, da ćutimo, da se radujemo, da se posvađamo… Ma sve je tu!
Još kada se uz prijatno društvo ispije i dobra kafa. Ima li dalje?
E moje subotnje pre podne je bilo baš takvo!

P.S. Kao što sam obećala,vratila sam se ponovo na kafu. Lanterna u Dunavskoj ulici. I ponovo popila lepu kafu u okruženju koje mi se dopada. Bez greške.

Možda će vam se još svideti...

Ostavite komentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.